Artikelen

Zienswijzen

Niet alleen burgers, maar ook gemeenten en provincies maakten gebruik van de mogelijkheid een 'zienswijze' in te dienen op de startnotitie van de m.e.r.-procedure. Het ministerie en ProRail kwamen ter elfder ure, als goedmakertje voor de eerder door hen om zeep geholpen 'informatieavond' van 31 januari, op 12 maart nog een keer naar Bathmen, op slag van sluiting van de inspraakprocedure .

BordGeenExplosieDe gemeenteraad van Deventer besprak woensdag 7 maart met wethouder Swart de uitgangspunten voor de zienswijze van de gemeente Deventer. De door hem daarna opgestelde zienswijze is hier te downloaden. Deventer hangt hierin de "Nee, tenzij"-theorie aan.
Nee, de plannen gaan niet door, ténzij er voldoende maatregelen worden getroffen ter compensatie. Daarover is het laatste woord dus nog niet gezegd.

En hier is de door Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland ingediende zienswijze te lezen. Ook die van de provincie Overijssel is ingediend. Op de provinciale website staat dit persbericht, maar de zienswijze zelf is daar niet gepubliceerd.

Tot 15 maart konden zienswijzen worden ingediend bij het ministerie. Maar de woordvoerder van het ministerie van I&M gaf op een extra informatiebijeenkomst op 12 maart in Bathmen aan dat "niet op een dag wordt gekeken". Tot het weekend na 15 maart waren de zienswijzen welkom. Eigenlijk geeft de woordvoerder hiermee aan het advies van de Commissie voor de m.e.r. volledig te negeren. Dit adviescollege van de minister adviseerde immers meer tijd te nemen, maar het ministerie dat nog snel even op de valreep in Bathmen een informatiebijeenkomst organiseerde, wil van geen wijken weten, ondanks vele oproepen daartoe vanuit onder meer de gemeente Deventer, gedeputeerde Ineke Bakker van Overijssel en Tweede Kamerlid Jacques Monasch die hierover Kamervragen stelde.

Hoe gaat het nu verder met die vooral in Bathmen massaal ingediende zienswijzen? Lees het hier.

 

Zienswijzen op de m.e.r.-startnotitie konden worden gezonden aan:
Ministerie van Infrastructuur en Milieu
Programma Hoogfrequent Spoorvervoer
T.a.v. mevrouw C. van Schaik
Kamer D03.13
Postbus 2090
2500 EX Den Haag
Of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.